La tercera edició del Festival Sant Cugat Fantàstic ja escalfa motors i arribarà un mes abans del que és habitual. Enaguny el festival tindrà lloc del dijous 15 al diumenge 18 de juny del 2017 als cinemes Cinesa Sant Cugat amb activitats a l’entorn del Teatre-Auditori igual que les dues anteriors edicions. Una altra de les novetats d’enguany és l’homenatge que el festival vol fer al cinema d’animació.

Un dels motius és “fer palesa l’aportació dels dibuixos animats al gènere fantàstic en un any en que se celebra el 80è aniversari del primer film animat en color”, explica el co-director del certamen Joan Ramon Armadàs. A més, aquest subgènere és un dels que més públic i diners mous als cinemes de tot el món. “Una prova d’això és que entre els cinc films més taquillers de l’any 2016 hi ha tres produccions animades (Buscant la Dory, Zootropolis i Mascotes) i una altra és la qualitat i la innovació de cintes asiàtiques molt recents com Seoul Station (Corea), Your name (el Japó) o Monster Hunt (la Xina)”.

Però més val que ningú no es despisteu amb això… Que ningú no interpreti que l’homenatge al cinema d’animació, farà més descafeïnada la propera edició del Sant Cugat Fantàstic. En aquest sentit, Marc Carreté, co-director del festival, garanteix que la programació no serà precisament un joc de nens. “El gruix dels films a competició seguirà estant format per algunes de les darreres perles del cinema indie de terror a nivell internacional”.

Els aficionats santcugatencs al fantàstic no hauran d’esperar fins el juny ja que gràcies al Cicle de Cinema Fantàstic que es programa cada un dilluns de cada mes hi ha presència del cine de gènere acompanyat d’un curt a un preu reduït de 4€.

Fem amics i continuem fent por

El Sant Cugat Fantàstic compta amb el suport d’Estrella Damm, patrocinador principal de l’esdeveniment i la col·laboració d’institucions públiques com l’Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre-Auditori i el compromís d’empreses com Cinesa i HP entre d’altres. Els organitzadors també continuaran la col·laboració amb l’associació de mitjans de comunicació especialitzats en cinema Blogos de Oro per repetir els premis de la crítica del festival.