A un mes de començar el festival em cregut oportú informar d’alguns dels fitxatges dels quals ens sentim més orgullosos. Parlem dels jurats del Sant Cugat Fantàstic. Els tres membres que decidiran quin són els curts i pel·lícules a competició que s’enduran els guardons del festival són els següents.

 

Gloria Fernández
Llicenciada en periodisme, ha dedicat part de la seva carrera al cine. Al 1995 va publicar la primera biografia autoritzada d’Antonio Banderas i és una de les fundadores de CineAsia. Col·labora en publicacions cinèfiles i ha coordinat i escrit diversos llibres sobre cine. També compagina docència a la Universitat de Màlaga i La Casa del cine amb tasques de programació al Festival de Sitges, el Festival de Granada-Cines del Sur i diverses filmoteques.

José Miguel Rodríguez
Llicenciat en història, el cine sempre ha estat present a la seva vida: ha treballat a l’Arxiu de la Filmoteca de Catalunya, va coordinar l’Aula de Cinema de la URV, va ser co-fundador i co-director del Festival Rec i ha participat a diversos documentals fent tasques de producció i documentació. Ha escrit a llibres col·lectius, és redactor de Scifiworld, i responsable de la línia de cine a Tyranosaures Books, i sales agent a Tyrannosaurus Entertainment.

Geoffrey Cowper
Nascut a Terrassa va estudiar cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i de jove va treballa en un cine. Com a projecte de fi de carrera va fer l’exitós curtmetratge Cargols! que va apadrinar Kike Maillo. La seva ópera prima va ser Tercer Grado, thriller basat en fets reals que es va projectar a la segona edició del Sant Cugat Fantàstic.

 

El verdicte de la crítica

Igual que en l’anterior edició, el Sant Cugat Fantàstic atorgarà un premi que decideixen els professionals de la informació cinèfila. El Premi de la Crítica es lliura en col·laboració amb l’Associació Blogos de Oro i comptarà amb les aportacions d’El cinèfil, Terror Weekend, Cine de Patio, Cinezín i Desde el sofá. El portaveu del grup de crítics serà Javier Gutiérrez, Coordinador dels Blogos de Oro.