Activitats

Dijous 2 de maig

20:30h – Inauguració de l’exposició 5 anys de fantàstic’

Sembla que va ser fa dos dies però el Sant Cugat Fantàstic arriba a la seva 5a edició! Això vol dir que hem programat més de 80 pel·lícules entre el festival i els cicles de cine fantàstic als Cinemes Sant Cugat. Tot plegat bé mereix un petit autohomenatge en forma d’exposició, no? Els pòsters, els millors moments, anècdotes i els convidats més il·lustres en un passeig fotogràfic pel certamen més terrorífic de la ciutat.

Lloc: Cinemes Sant Cugat

21:00h – Inauguració del 5è Sant Cugat Fantàstic

Tret de sortida oficial del festival amb presència dels directors, actors i l’equip del curt inaugural i altres pel·lícules seleccionades. Comencen quatre dies de cine i ho celebrem amb els protagonistes, les autoritats convidades i els amics del cinema de la ciutat. Brindarem amb Estrella Damm a la salut del bon cinema i la cultura de proximitat.

Lloc: Cinemes Sant Cugat

Divendres 3 de maig

20:00h – Els zombis i el cine una història d’amor

L’expert en morts vivents i males arts James J. Wilson repassarà com els zombis han revolucionat el gènere fantàstic. Des d’abans de les primeres pel·lis de George A. Romero fins els darrers capítols de The waking dead.

Lloc: Cinemes Sant Cugat

21:00h – Cinema a la fresca. Sessió 1: mal rotllo fantàstic

Celebrem el 5è aniversari del festival amb el millor cine de gènere a la fresca. Programem 2 sessions que demostren la diversitat i la bona salut del gènere fantàstic al nostre país. La 1a és una sessió doble de 4 curts i 1 pel·lícula on sang, por i mal rotllo són els protagonistes. Esteu avisats:

– Castidermia de Marc Carreté
– Justícia Justiciera 3 de Rafa Dengrá
– RIP de Caye Casas i Albert Pintó
– Behind d’Ángel Gómez
– Drácula de Denise Castro

Lloc: Pantalla gegant davant els Cinemes Sant Cugat

Dissabte 4 de maig

19:00h – Com conquerir la galàxia: guia teòrica i pràctica

La 5a edicó del Sant Cugat Fantàstic té els extraterrestres com a leit motiv. És per això que ens hem proposat esbrinar la manera de conquerir la galàxia i governar l’univers. Ens ho explicarà Xavier Luri, profesor titular del Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona. Sobretot pren apunts! Mai se sap quan ho pots necessitar…
Lloc: Cinemes Sant Cugat.

19:00h – 21.00 vespre de zombies en família

19:00h – Maquillatge zombi

Un equip de maquilladors professionals de la la indústria del cine et deixaran la cara com un mapa per ser un mort vivent decent. No deixis passar l’oportunitat i participa d’aquesta festa mortal!

Lloc: Pantalla gegant davant els Cinemes Sant Cugat

20:00h – Taller mortal: com ser un bon zombi

Potser has vist moltes pel·lícules de zombis però ja sap com desenvolupa les seves tasques diàries de veritat un mort vivent? Et saps moure com ells? Menjar com ells? En aquest taller t’ensenyarem a ser un zombi com cal! Que n’arenguin!!

Lloc: Pantalla gegant davant els Cinemes Sant Cugat

21:00h – Cinema a la fresca. Sessió 2: fantàstic en família

A la 2a sessió de cinema a la fresca hi tenim una representació del bo i millor que ha passat pel Sant Cugat Fantàstic i que es pot gaudir en família. És a dir, gènere fantàstic català i apte per a tots els públics. No patiu que ningú sortirà traumatitzat o tindrà problemes per dormir. La llista de curts és la següent:

– Cunetas de Pau Teixidor
– Lo cantaba Nina Simone de Mireia Llinàs
– Gentlemen de Joaquim Bundó i Esteve Rovira
– Aún hay tiempo d’Albert Pintó
– El arca de Noé de David Muñoz
– Orion d’Ivan Mulero
– Caradecavall de Marc Martínez
– Ringo d’Adrià Pagès

Lloc: Pantalla gegant davant els Cinemes Sant Cugat

Diumenge 5 de maig

18:30h – Els robots que venien de l’espai

De l’espai no només han vingut extraterrestres amb dits lluminosos o mortíferes mandíbules dobles. La intel·ligència artificial de més enllà de la Terra també ha tingut el seu protagonisme al cine i les sèries. Des de Forbidden Planet i Star Trek fins els Cylons de Battlestar Galactica passant pels droides d’Star Wars i Ultimàtums a la Terra, el professor Jordi Ojeda, autor de llibre Robots de cine: de Maria a Alita, ens acompanyarà en aquest viatge cinèfil de intel·ligència artificial.
Lloc: Cinemes Sant Cugat

19:45h – Lliurament de premis

Els membres del Jurat Fantàstic i els professionals de la crítica faran públic els diversos premis del 5è Sant Cugat Fantàstic. És el moment de penjar-se les medalles i celebrar el cinema amb els nostres guardons fantàstics. El veredicte es farà públic dins la sala de cinema abans de la marató de curtmetratges de cineastes catalans. Si vens podràs veure els curts i els guardonats pel mateix preu!
Lloc: Cinemes Sant Cugat