Activitats

Dijous 14

21:00h – Inauguració de l’exposició sobre ‘El meu veí Totoro’

Fem un homenatge als 30 anys de la pel·lícula El meu veí Totoro amb una exposició col·lectiva comissariada per Jordi Pastor i Reinaldo Pereira en la qual s’agrupen obres originals de 30 artistes i creadors prominents del disseny i la il·lustració. Els dibuixos representen estils diferents però tenen un cosa en comú: la fascinació pel mestre japonès Hayao Miyazaki i el personatge de Totoro, una de les icones més importants del prolífic Estudi Ghibli.
Lloc: Cafè Auditori

20:30h – Inauguració del 3r Sant Cugat Fantàstic

Tret de sortida del festival amb presència dels directors, actors i els equips del curt i la pel·lícula inaugural. Comencen quatre dies de cine i ho celebrem amb els protagonistes, les autoritats convidades i els amics del cinema de la ciutat.
Lloc: Cafè Auditori

Divendres 15

17:00h – Conversa amb Joan Pera

No només és un dels actors més carismàtics del cine i el teatre en aquest país, també és una de les veus més recognoscibles del doblatge en llengua catalana. Joan Pera ens explicarà quins són els secrets dels seus personatges i acte seguit presentarà a Cinesa Sant Cugat Woody and Woody, guanyador del Goya al Millor Curt d’Animació. Endevineu qui ha posat la veu als dos Woody Allens animats del curtmetratge?
Lloc: Cafè Auditori

20:00h – Sèries fantàstiques i mítiques dels 80

La petita pantalla ens ha regalat moments inoblidables i els vuitanta van ser especialment prolífics en el gènere fantàstic. Amb el professor Jordi Ojeda repassem les sèries més influents de la dècada i n’analitzem amb detall la influència i el llegat en el cinema contemporani. Nostàlgia i seriefília en una xerrada per saber d’on venim.
Lloc: Cafè Auditori

De 19h a 23h – ZOMBIE ADVENTURE

19h Maquillatge Zombie

A partir de les 19h un equip de maquilladors professionals que treballen a la indústria del cine et deixaran la cara com un mapa per ser un mort vivent decent i preparat per participar a la Zombie Adventure.
Lloc: Parc Ramon Barnils

21h Survival Zombie

A partir de les 21h comencen les proves de supervivència entre zombies. Per sobreviure l’apocalipsi de morts vivents necessitaràs destresa, esforç i una mica de mala llet. T’atreveixes?
Lloc: Parc Ramon Barnils i Parc de l’Arboretum

20:00h – Contes fantàstics i de terror per a adults

A Sant Cugat tenim una biblioteca especialitzada en ciència ficció i ens agrada vincular literatura i cinema i enguany ho farem amb lectures i contes. Viurem un vespre de lletres fosques amb la veu de Roger Casadellà.
Lloc: Biblioteca Miquel Batllori. Carrer Pau Muñoz i Castanyer, 3 – 5

23:00 h – Cinema a la fresca: Framed

Enguany viurem una festa a l’aire lliure amb la projecció de la pel·lícula Famed, de Marc Martínez Jordán. Rodat íntegrament a Sant Cugat, el film explica la història d’una aplicació que publica vídeos en streaming de qualsevol usuari. Un grup de tres joves està decidit a trencar tots els rècords de visionat en directe entrant en una casa aliena i sembrant el terror.
Lloc: Escola de Música, Plaça Victòria del Àngels

Dissabte 16

20:00h – Frankenstein i els mad doctors del cinema

Celebrem 200 anys de la novel·la de Mary Shelley. El Dr. Frankenstein no ha estat l’únic de fer servir humans per fer “avançar” la ciència. Repassem aquest i d’altres experiments científics, artístics i gastronòmics amb els cossos humans amb Georgina Armadàs, artista, dissenyadora i Postgrau en Gestió d’Art Contemporani; i Irene Solanich, doctoranda en Literatura i Cinema Negre i membre de la revista El cinèfil.
Lloc: Versió Original.

22:00h – Microteatre a la fresca

Ens agraden les bones actuacions i per això programem dues micro obres per tenir ben a prop actors i directors que combinen la pantalla amb l’escenari sense deixar de banda els temes que ens apassionen. L’eix temàtic de les obres serà la mort.
Lloc: El Xiringo – Hotel Sant Cugat C/ de Cèsar Martinell, 2

Rumba catalana de JR Armadàs

La Laia ha quedat a casa la Marta per fer­-li una entrevista que publicarà al diari on treballa. Totes dues tenen molts secrets que es revelaran al llarg de la conversa.

Inquilino sobrenatural de Joaquim Bundó

L’Ernesto ha trucat al Roberto, que és mèdium, perquè l’ajudi… El cas és que ell està convençut que està compartint pis amb un fantasma.

Diumenge 17

18:30h – Terror dels 80: clàssics i films de culte

Repassem la dècada de moda, la seva enorme influència en el cinema actual i les seves pel·lícules més mítiques amb els escriptors Albert Galera i Lluís Rueda i el director de cine Marc Carreté. Una taula rodona on descobrir personatges directors i subgèneres que continuen deixant empremta 30 anys després… i qui sap fins quan.
Lloc: Cafè Auditori

l televisor ens ha regalat moments inoblidables de cine. Sens dubte sèries d’animació com Campeones, Musculman David el Gnomo, Bola de Drac, Doraemon o La patrulla Canina ens han mantingut enganxats a la tele durant anys. Analitzarem els perquès amb el periodista de Rac1 expert en sèries, Pep Prieto, i el divulgador de cultura japonesa Oriol Estrada.
Lloc: Restaurant Versió Original. Av. Pla del Vinyet s.n., davant dels Cines Cine

19:45h – Lliurament de premis

Els membres del jurat i els professionals de la crítica fan públic els diversos premis del Sant Cugat Fantàstic. És el moment de penjar-se les medalles i celebrar el cinema amb els nostres guardons fantàstics. El veredicte es farà públic abans de la marató de curtmetratges catalans.
Lloc: Cines Cinesa Sant Cugat